REKLAM SEZONU ÖNCESİNDE TARİHSEL ve KÜLTÜREL GEZİLER...

Tüm Dünyada ve Ülkemizde 2020 yılı başlarından itibaren başgösteren pandemi, genel ekonomideki dengeleri şiddetle sarsmıştır.

Ekonomideki bu sarsıntı, Türkiye gibi gelişmekte olan Ülkelerde daha da belirginleşmiştir. Hem pandeminin hem de uzun süredir süregelen ekonomik durgunluk başta reel sektörü etkilemiştir.

Bu bağlamda, özellikle Promosyon Reklam Sektörü de bu etkenlerden olumsuz olarak etkilenmektedir. Promosyon Reklam Sektörü, özellikle yaz aylarında durgun bir sürece giriyordu zaten. Ancak son 2 yıldır iyiden iyiye bir talep sorunu yaşamaktadır, sektörümüz.

Ne var ki, tüm ekonomik olumsuzluklara karşın, yine de " Yaşam devam ediyor." demekteyiz.

Bu anlayıştan hareketle de " Madem ekonomide ve sektörümüzde bir duraksama var,ama Bizler, hareketimizi kesmeyelim..." diyerek, bu boşlukta olan zamanları Tarihsel ve Kültürel Geziler yaparak doldurmaya çalıştık.

İmge Reklamcılık  yetkilileri Hale ve Mehmet Gören olarak, siz değerli müşterilerimiz ve geniş arkadaş çevremiz için tarihsel ve kültürel geziye çıktık.

Tarihsel ve Kültürel içerikli düzenlediğimiz bu Vloglarla tanıttığımız Şehirlere, Ülkemize Turizm boyutuyla bir katkıda bulunabilirsek NE MUTLU BİZE!

Untitled-1

 Bu gezilerimizi 2 Vlog haline getirerek You Tube'da yayımlamaya başladık.

" Gaziantepli Çiftin Mardin Gezisi" başlıklı Vloğumuzda, Antik Kent MARDİN'i tarihin derinliğine uzanarak gezdik, gördük ve anlattık. Yukarı Mezopotamya'nın Antik Kenti MARDİN'de tanık olduğumuz  kültürel miraslarımızı, Tarih Biliminin Işığında yansıtmaya ve anlatmaya çalıştık. Bu gezide bazen sokak müzisyenleriyle, bazen de cafe vb. yerlerdeki eğlencelerle eğlenmeye koyulduk; Bazen de  farklı konuların derinliğine inerek tarihsel öyküler anlattık.

Böylece, içeriği dolu dolu olan anlamlı ve farklı bir MARDİN Vloğu ortaya çıkmış oldu. 2 Vloğumuzun Sizler tarafından keyifle izleneceğini umuyoruz.

 

10

2 Bölümden oluşan " Gaziantepli Çiftin Midyat ve Dara Gezisi"  Vloğumuz'un ağırlığını Tarihsel bilgiler ve röportajlar oluşturmaktadır. Mezopotamya'nın kadim halkı Süryanilerin çok önemli mabedlerinden olan Deyrulzarafan Manastırı'nda  geniş kapsamlı bir araştırmaya koyulduk.

M.S. 5.yüzyılda oluşturulan Manastırın yerinde daha öncesinde kurulan Güneş Tapınağı var. Burası ve diğer tüm alanlarını gezerek hem anlattık hemde çekimler yaptık. Safran kokulu genişce bir bahçeye sahip olan bu Ortaçağ Manastırının tarihsel derinliği karşısında büyülendik. DİNLERİN ve DİLLERİN KENTİ olan MİDYAT'ta gezimize devam ettik. Çekimlerimiz sırasında Telkari Gümüş İşlemeciliğine yer verdik. Gezintimiz sırasında zaman zaman " Midyat'ın üç şeyi meşhur ;  Taşı, Gümüşü ve Şarabı..." özdeyişini tekrarladık.

Yukarı Mezopotamya'nın ilk ve ortaçağ Kenti olan  Dara'da da olanaklar ölçüsünde geniş bir çalışma yaptık. Özellikle bu Antik Kentin Bizanslılar için neden önemli olduğunu, Sasanilerin ise neden burayı ele geçirmek istediğini anlamaya çalıştık.Devasa Nekropoli ve Su Sarnıçlarının gizemlerini çözmeye çalıştık.

Vloğumuzda genişce değindik.

Sağlıkla Hoşçakalınız.         

Hale & Mehmet Gören