HEDİYELİK OFİS ÜRÜNLERİNDE "FİZİKİ MAĞAZA " NIN ÖNEMİ

Günümüz Dünyasında alış - verişin mecrası iki alana ayrıldı: E -ticaret ve Fiziki Mağaza.

Bundan 15 Yıl öncesine kadar Türkiye`de internetten alış-veriş sistemi yoktu. ABD ve Avrupa'da bu sistem 25 Yıldan beri devam ederken, Türkiye'nin  bu sistemle tanışması 15 yıl öncesine dayanır.

E- tcaret denilen bu sistem, sanal mağaza denilen ürünler portföyünde alıcının alış-verişini sağlar. 

Tüketici E-ticaret kanalıyla oturduğu yerden, sanal bir Dünyada ürünler arasında dolaşır ve siparişler verir. Ancak sanal alış-verişin beklenmeyen süprizleriyle de karşılaşma olasılığı vardır.

Fiziki alış-veriş sistemi Ortaçağ döneminden günümüze kadar uzanan, yerleşik mekanlarda yapılan bir ticaret şeklidir. Küçük bir Dükkandan başlayıp, geniş mağazalara, buradan da AVM lere uzanan yerleşik mekanlardır fiziki mağaza.

                                                    * * * * * * * * 

Günümüzde XX, XXY, XXZ gibi çok bilinen bir " Pazaryeri" nde çeşitli ürünlerin satışı da yapılmaktadır. Ancak bu pazaryerlerine ürünlerinizi verebilmek için artı bir ödeme

(komisyon) yapılması gerekiyor. Bu ise bazı firmaların işine gelirken, bazı firmaların işine gelmemektedir.

Örneğin; Gaziantep`te  Hediyelik Ofis Ürünleri satışı yapan herhangi bir fiziki mağaza pazaryeri katılımını avantajlı görmeyebilir. Bunun en önemli nedeni; Hediyelik Ofis Ürünleri`nin çoğunun Türkiyede üretilmiyor olmasıdır.

Hediyelik Ofis Ürünleri konseptinde yer alan ürünlerin büyük çoğunluğu ithaldir. Bu ithal ürünlerin de en kalitelisi en ilginci ve en az elde edilenleri çok sınırlı bir kaç fiziki mağazada bulunmaktadır.

Öylesine farklı ürünler vardır ki; belki 90-100 yıl sonrasında Antika kategorisine girebilecek ilginç ürünlerdir. Örneğin; Bizler, İMGE Hediyelik Ofis Ürünleri Ltd.Şti. olarak konseptimizde bu tarz ürünler bulundurmaktayız.

Ender bulunan, zor koşullar altında ithal edilen bu ürünleri bir " Pazaryeri" nde bulundurmak istemeyiz.

Nedenleri ise : 

1) Çünkü, Pazaryeri`ne katılmamız halinde buraya %20 - 30 gibi bir katılım payı vermek durumundayız. Bu ise, doğal olarak siz müşterilerimiz açısından fiatların yükselmesine neden olacaktır.

2) Pazaryerine katılmamız demek, ender bulunan orjinal ürünlerimizin her tarafta görülmesi demektir. Bu durum ise,ürünlerimizin farkındalığına ,orjinalliğine gölge düşürebilecektir.

Amacımız öncelikle Gaziantep' te ve Bölgemizde yer alan müşterilerimize kaliteli ürünler sunmaktır.

İşte tam bu noktada "Fiziki Mağaza" olgusu öne çıkmaktadır. Önceliğimiz fiziki mağaza konseptiyle müşterilerimize sorunsuz ve de ekonomik ürünler verebilmektir.

Gaziantep' te  Hediyelik Ofis Ürünleri ile öne çıkan Şirketimiz, " Fiziki Mağazası" ile müşterilerine daha yakın olmaktadır. Müşterilerimiz "Fiziki Mağaza" mızda  huzurla, keyifle gezinirken ürün seçimi konusunda da doğru, net kararlar verebilmektedirler.

Tabi, müşterilerimizin bir başka avantajıda ürünlere dokunabilmesidir.

Ürünün ağırlığı duyumsanır..Rengi net olarak görülür..Ölçüleri nedir hemen fark edilir..

Üründe herhangi bir sorun var mı? detaylıca kontrol edilir.

İşte, bu faktörlerden ötürü "Fiziki Mağaza" ların varlığı sanal alış-verişin alternatifi olmaya devam edecektir.

Sağlıkla geçecek güzel günler diliyoruz.

Hale& Mehmet Gören

 

 

 

 

 

 

.