GAZİANTEP'TE PROMOSYON REKLAM ÜRÜNLERİ SÜRECİ...

Günümüzden 45 - 50 yıl öncesine uzandığımızda " Reklam kavramı" piyasalarda pek dillendirilen, duyulan bir kavram değildi. Gaziantep özelinde durum buydu.

Özellikle de Gaziantep'te Promosyon Reklam Ürünleri diye bir mecra sözkonusu bile değildi. Herhangi bir ürünün yüzeyine Logo basılması bile akla gelen bir konu olmaktan çok uzaktı. İşyerleri kapasitelerine, bakış açılarına göre ancak klasik bir tabela yaptırır bununla yetinirlerdi.

Gaziantep vb. ölçeklerdeki şehirlerde, çok az yarı resmi kurum ve sendikalar, büyük mağaza, atölye ve yeni yeni yeşeren Başpınar'daki fabrikalar, yerel gazetelere önemli günlerde  " Kutlama İlanları" verirlerdi.

Bu önemli günler Dini ve Ulusal Bayramların olduğu günlerdi.. Bir de  Yeni Yıl dolayısıyla verilen ilanlar vardı.

Tüm bu Reklamverenlerin toplamı da olsa olsa 40 - 50 arasında bir sayı idi.

Yılbaşılarda şimdi olduğu gibi bir " Hediyeleşme" olayı da görülmezdi.

Gaziantep'te Hediyelik Ürün Mağazaları olmadığı gibi, Promosyon Reklam Ürünleri ve de Reklam Ajansları da görülmemekteydi.

Özel kuruluş Yerel Radyo ve TV' lerde akıllara bile gelmiyordu.

Radyo ve TV olarak bir tek TRT vardı. Bu kuruma da o dönemlerde reklam vermek kolay iş değildi. Hem bağlantı kurmak zor hem de parasal karşılığı çok ağırdı.

Bu durum 1986 - 88 yıllarına değin hep böyle sürdü.

KALICI ve ETKİLİ REKLAMIN YENİ MECRASI:

GAZİANTEP'TE PROMOSYON REKLAM ÜRÜNLERİ PİYASA SAHNESİNE ÇIKAR!... 

Evet, 1980'nin sonlarına doğru reklam mecrası içerisinde yeni filizlenen bir sektör oluştu. Bu sektör, reel piyasalarda uzun yıllar " Eşantiyon Sektörü" olarak adlandırıldi.

Ancak milenyum çağına girildiği dönemde, eşantiyon kavramının yerini Promosyon Reklam Ürünü kavramı aldı.

Yine 1980 sonlarında " eşantiyon " diye anılan ürünler bir kaç model kültablası, bardakaltı, plastik kalem ve saatten öteye gidemiyordu. Bu sektörde ithalat henüz oluşmadığından, varolan üreticilerde ancak bu tip ürünler üretebiliyorlardı.

Tabi, belirttiğimiz bu ürünlerin yüzeylerinede Serigrafi denen, ipek kumaşın kalıp olarak kullanılmasıyla yapılan baskı yöntemiyle; bir işyerinin ismi ve Logosu basılarak ortaya bir Promosyon Reklam Ürünü çıkarılmış oluyordu.

Özellikle 2000'li yılların başından itibaren, tüm sektörlerde olduğu gibi Promosyon Reklam Ürünleri alanında da belirgin ve yoğun olarak ithalatlar başladı. Bu girişim yeni ve farklı ürünlerin görülmesine yol açtı.

Uluslararasında ve Türkiye'de kapitalist üretim ilişkilerindeki yoğunlaşma " Teknoloji - Bilişim" kavramlarını sahneye çıkardı.

Teknoloji ürünlerinin de gelmesiyle Reklam veren Kurum ve Kuruluşların, işletmelerin ve de Markaların Promosyon Reklam Ürünlerine ilgisini artırır oldu.

 Teknoloji ürünü olarak flash bellek, powerbank, dijital ürünler ve Lüks Masa ve Duvar Saatleri, birbiriyle yarışan modern tasarımlı Plastik ve Metal Kalem Setleri göz kamaştırmaya başladı.

Ürün yelpazesindeki bu gelişim, baskı teknolojisini de etkiledi.

Böylece, baskı teknolojisinde önce tampon baskıya sonra Lazere ardından da Dijital Baskı sistemine geçilmiş oldu.

İMGE Reklamcılık Ltd.Şti. tüm bu gelişmeleri adım adım takip ederek, Gaziantep'te Promosyon Reklam Ürünleri alanında çalışmalarını her dönemde sürdürmüş ve sürdürmektedir.

Tüm bu gelişmelerin sonucunda; İşyerleri, Kurum ve Kuruluşların hedef kitlesini ölçü alarak, yapılacak Promosyon Reklam Ürünü' nün neler olması gerektiği konusunda da müşterilerimizin çıkarları doğrultusunda yönlendirici bir rol üstlenmiş durumdayız.

Her hangi bir karşılık beklemeksizin  Promosyon Reklam Ürünleri önerimi konusunda " DANIŞMANLIK" hizmeti de vermekteyiz.

Sağlıkla geçecek güzel günler, başarılar diliyoruz.

Hale & Mehmet Gören