2021 PROMOSYON REKLAM ÜRÜNLERİ SEZONUNDAN NOTLAR...

Tüm Dünya Ülkelerini saran pandemi,gerek toplumsal ilişkilerde gerekse de ekonomik alanlarda açtığı yıkımlarla devam etmektedir.

Faaliyette olan sektörler kısmen üretim ve ticaret yaparak varlığını sürdürmeye çalışmaktadır. Ancak,özellikle Cafe, Restaurant ve Eğlence sektörünün Ülkemizde 4 aydır kapalı bulunması ekonomik bir sorun oluşturmaktadır. 

Tabi,bu sektörlerin faaliyette olmaması tedarikçi çok geniş bir kesimede zararlar vermektedir. Beraberinde Reklamcılık Matbaacılık ve Hediye Sektörünede olumsuz yansımalar yapmaktadır.

********

Gaziantep`te bulunan Organize Sanayi Bölgelerimizde üretimler devam etmektedir.Ne varki, pandeminin olumsuz etkisiyle bu Bölgelere Pazarlama faaliyetleri

yeterince sürdürülememektedir. Yani, hala maske kullanımının, mesafe  kuralının bulunması, karşılıklı sosyal ilişkilerin yoğunluğuna sıcaklığına engel olmuştur.

PROMOSYON REKLAM ÜRÜNLERİ Tanıtımının / Pazarlanmasının sağlıklı yapılamayışında pandeminin bu kuralları olumsuz bir rol oynamıştır.

Tüm bu olumsuz koşullara rağmen Promosyon Reklam ve Matbaacılık ürünlerine karşı belirli bir talep oluşmuştur. Ne varki, önceki yıllarla kıyaslandığında % 40 -50

aralığında bir düşüş yaşandığı söylenebilir.

Bireysel Hediyelik ürün alanında ise, talebin daha da daraldığını görmekteyiz. Bu daralmada en önemli etkenler ise sosyal ilişkilerdeki etkileşimin sınırlı olması ve

bireyin alım gücünün zayıflamasıdır.

*********

Böylece 2021 Promosyon Reklam ve Matbaacılık Sektörümüzün Sezonu ekonomik kayıplarla kapattığını söylemek yanlış olmayacaktır  kanısındayız.

Bu olumsuz koşulların geride kalacağına, Aydınlık Günlerin geleceğine olan umudumuzu sürdürüyoruz.

Öncelikle Sağlıkla Geçecek Güzel Günler, Başarılar dileriz.

Hale & Mehmet Gören