14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ ve AŞKIN YÜCELİĞİ...

Şehrimiz Gaziantep'te olsun,tüm Türkiye'de olsun 14 Şubat'ın Sevgililer Günü olduğu pek bilinmezdi. Bilinmediği için de  Bu gün normal bir gün seyrinde gelip geçerdi.

Ne 68 kuşağı nede 70 kuşağı, o dönemin ağır siyasal ve toplumsal sorunlarından dolayı böylesi özel bir günü belki duymuş bile değillerdi.

Özellikle 70'li yılların huzursuz siyasal ortamında, gençliğin önceliği " Aşk" değildi. Sevgi ya da Aşk kavramları varolan literatürde yer almıyordu zaten.Kaldı ki; Topluma dikte eden Roma İmparatoru  Claudius yoktu! Ama o dönemin Toplumsal koşullarında 14 Şubatın bir önemi bulunmuyordu. Ne zaman ki, 1980'in başlarına geldik , artık 14 Şubat'ın " Özel bir gün" olduğu duyulmaya başlandı. Dünyada bilgi akışının hızlanmasıyla bu gün daha da bilinir, yaygınlaşır oldu. 

Sevgililer Günü artık yeni bir heyecan, farklı bir gün olmuştur. Böylece gündeme bir de "Hediyeleşme" olayı çıkmıştır doğal olarak. Dünyanın çoğu yerinde ve Ülkemizde de 14 Şubat'a haftalar kala, yaş durumuna bakılmaksızın insanlarda bir hareket başlar. Bu günü daha özel bir yemek ile kutlamak! ve ardından bu güne özgü "HEDİYELİK ÜRÜNLER" çıkar. Böylece, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde 

" HEDİYELİK ÜRÜNLER "  arayışına girilir.Artık 14 Şubat salt Sevgililer Günü değildir. Aynı zamanda " Hediyeleşmenin" de Günü olmuştur. Bu önemli günün varlığı beraberinde Ekonomiye, Ticarete de ayrı bir ivme katar olmuştur. Aşk'ın hareketi beraberinde paranın da hareketlenmesini sağlar olmuştur.

İşin içerisinde Ticarette olsa, 14 Şubat' ın  Sevgililere, Aşk'a özgü bir gün olması

güzel bir olay! Yaşanılan sıkıntılar, olumsuzluklar, çıkarlar uğruna yapılan savaşlar

tüm insanlığı huzursuz etmekte iken Yılda bir günün de  Sevgililer Günü olmasını değerli ve sevindirici buluyoruz.

Aşk ve Sevginin yücelmesine M.S.270 Yılında Roma İmparatoru tarafından öldürülen Aziz Valentine vesile olmuşsa  bu insana da saygı duyuyoruz.Aziz Valentine sevgi duygularının ördüğü Aşk yolunda canından olmuşsa, bu insanı da rahmetle anıyoruz.

Rotaları Sevgi ve Aşk olan tüm Sevgililerin 14 Şubatlarını kutluyoruz.

Yaşamınız Aşk'ın getireceği Güzelliklerle dolsun...